Μικρές δόσεις ζήλιας & πως μπορούν να επηρεάσουν θετικά μια ερωτική σχέση

Οι ερωτικές σχέσεις μοιάζουν κατά πολύ με την σύσταση των φαγητών καθώς και με τον τρόπο παρασκευής τους. Όσο περισσότερο χρόνο αφιερώσεις στο να μαγειρέψεις κάτι γευστικό, έχεις την υπομονή να προσθέσεις όλες εκείνες τις μικρές λεπτομέρειες, τόσο πιο καλό θα είναι και το αποτέλεσμά. Η ερωτική σχέση είναι μία διαδικασία που απαιτεί τον χρόνο της, να μαγειρευτεί με μαεστρία και να προσθέσεις εκείνα τα μπαχαρικά, στην δόση όπου θα προσδώσουν μία σπιρτάδα στην γεύση σου.

Η ζήλια είναι ένα είδους μπαχαρικό που σε μικρές δόσεις μπορεί να κάνει θαύματα. Ο διαχωρισμός της «καλής» ζήλιας από την «παθολογική» ζήλια είναι πολύ σημαντικός καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαλάσουμε το φαγητό μας, στην προκειμένη περίπτωση την σχέση μας. Σε μικρές δόσεις είναι σημάδι ενδιαφέροντος, σημάδι έρωτα και διεκδίκησης. Μας δίνει το κίνητρο να θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι για τον/την σύντροφό μας, φροντίζουμε τον εαυτό μας, εξελισσόμαστε, τείνουμε να γίνουμε επαρκείς και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε τον καλύτερό μας εαυτό!

Για να διατηρήσουμε σε ασφαλή επίπεδα την «καλή» μας ζήλια θα πρέπει αρχικά:

1. να έχουμε δουλέψει με τον εαυτό μας. Όταν οι ίδιοι διαθέτουμε αυτοεκτίμηση σε υψηλά επίπεδα, ξέρουμε τι σημαίνει σεβασμός των προσωπικών ορίων, τότε είναι βέβαιο πως δεν θα πέσουμε θύμα παθολογικής ζήλιας ούτε και οι ίδιοι θα νοσήσουμε από αυτή την εμμονή. Η παθολογική ζήλια οδηγεί σε έντονες εμμονές.

2. να έχουμε δουλέψει με τις εσωτερικές μας πεποιθήσεις γύρω από τις σχέσεις. Παρελθοντικές μας σχέσεις, το πρότυπο των γονέων μας, εμπειρίες που μας πλήγωσαν… Ανακαλύψτε αυτές τις δυσλειτουργικές πεποιθήσεις οι οποίες σαν κυνηγούν, οι οποίες καταστρέφουν τις σχέσεις σας και σβήστε τες το συντομότερο δυνατό.

3. δουλέψτε την επικοινωνία με τον/την σύντροφό σας. Δεν υπάρχει πιο ερωτικό κομμάτι μέσα σε μία σχέση όταν η άριστη επικοινωνία σας εκπλήσσει κάθε φορά όλο και πιο πολύ. Μέσα από την επικοινωνία θα αντιμετωπίσετε την δύσκολη καθημερινότητα, θα νιώσετε το στήριγμα που έχετε ανάγκη, θα εκλάβετε το ενδιαφέρον και την τρυφερότητα. Με την επικοινωνία θα αντιμετωπίσετε τα προβλήματα και θα επαναπροσδιορίσετε τις έννοιες όπως αγάπη, πίστη, εμπιστοσύνη και συντροφικότητα.

Μαρία Λιόντου
Μαρία Λιόντου

Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου τμήμα οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Happy mommy, blogger @mommyjammi.gr, editor & crafter! Γεμάτη ιδέες, δημιουργική φαντασία, ανάγκη έκφρασης και αγάπη για τη ζωή. Η ζωή θέλει καφέ και κουβεντούλα, είναι το μότο μου!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.