Προετοίμασε το έδαφος για την επίτευξη των στόχων σου

Όλοι θέτουμε διαρκώς στόχους και όλοι θέλουμε να τους υλοποιήσουμε και στην συνέχεια να θέσουμε καινούργιους. Υπάρχει έντονα η τάση να τα θέλουμε ΟΛΑ και ΤΩΡΑ. Η ωρίμανση των συνθηκών παίζει σπουδαίο ρόλο σε ότι επιδιώκουμε στη ζωή μας. Για να πετύχουμε λοιπόν τους στόχους μας πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες μέσα στις οποίες θα ωριμάσουν και θα μας προσφερθούν από μόνοι τους. Πρέπει να ξέρουμε πόσο θα πρέπει να αφήσουμε τον καρπό επάνω στο δέντρο, πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τον συλλέξουμε ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό, ένας ώριμος γλυκός καρπός.

Οι στόχοι μας είναι σαν τους καρπούς, δεν πρέπει να βιαζόμαστε να τους συλλέξουμε διότι θα είναι ανώριμοι και ξινοί. Θέλει χρόνο, υπομονή και σωστή φροντίδα του εδάφους ώστε να πετύχουμε τον στόχο μας. Οι λέξεις κλειδιά είναι «χρόνος», «τρόπος» και «ποιότητα». Η επιδίωξη μας θα πρέπει να είναι να έχουμε και τους τρεις παράγοντες στον υψηλότερο βαθμό ώστε να έχουμε και την υψηλότερη απόδοση των συνθηκών.

Σίγουρα δημιουργούνται πολλά ερωτήματα όπως: πως μπορούμε εμείς να αποκτήσουμε αυτό που θέλουμε; πως πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες; πότε θα γνωρίζουμε είναι ήρθε η κατάλληλη στιγμή για το επόμενο βήμα μας;

Η φύση μας δίνει για άλλη μια φορά την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα. Η αρμονία με τον εαυτό μας και με το περιβάλλον μας, θα μπορέσουν να μας δώσουν τις απαντήσεις και την ώθηση που επιθυμούμε. Αυτό που πρέπει να έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι ο «καρπός» που είναι ο στόχος μας και το «έδαφος ή δέντρο» που είναι το περιβάλλον μας.

Για παράδειγμα θέλουμε να βγάλουμε χρήματα και να αυξήσουμε την φήμη μας, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εργαστούμε σκληρά προς έναν τομέα και να προσπαθήσουμε να καλύψουμε βασικές ανθρώπινες ανάγκες. Οποιοδήποτε στόχο και αν θέσουμε βασική προϋπόθεση είναι να φτιάξουμε έναν «οδικό χάρτη» για να μας φτάσει εκεί που επιθυμούμε. Στον σωστό χρόνο και με την απαιτούμενη ποιότητα.

Ξεκινήστε λοιπόν κάνοντας τις παρακάτω ενέργειες:

1. αναρωτηθείτε εάν αυτό που θέτετε ως στόχο είναι μία πραγματική επιθυμία ή κάτι που είναι προϊόν επιρροής ή μέθοδος εντυπωσιασμού. Εάν επιθυμούμε πραγματικά κάτι, όλο το σύμπαν θα συνεργαστεί μαζί μας και υποσυνείδητα θα κατευθυνθούμε και οι ίδιοι προς τα εκεί.

2. να έχετε σε εμφανές σημείο τους καταγεγραμμένους στόχους σας ώστε καθημερινά να τους κοιτάτε. Αυτό θα βοηθήσει στο να μη χάνετε τον προσανατολισμό σας καθώς επίσης θα σας δίνει δύναμη κατά τη διάρκεια των εμποδίων που θα συναντάτε και η πίστη σας θα κλονίζεται.

3. αναλάβετε δράση. Σήμερα, ΤΩΡΑ, ΧΘΕΣ! Μην ονειρεύεστε αυτό που επιθυμείτε, κάντε το πράξη.

4. κάνετε ένα πλάνο δράσης με βήματα και καταγραφή των θετικών και αρνητικών παραγόντων σε εσάς αλλά και στο περιβάλλον σας. Μια swot analysis δεν είναι τυχαίο που ποτέ δεν λείπει από κάθε νέο επιχειρηματικό σχέδιο.

5. έχετε στον περίγυρό σας επιτυχημένους ανθρώπους. Οι δραστήριοι άνθρωποι που έχουν όραμα και φιλοδοξίες επηρεάζουν θετικά την ψυχολογία μας.

6. σχεδιάστε ένα plan B σε περίπτωση που βρεθείτε μπροστά σε δυσκολίες που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Όλα τα κτίρια έχουν έξοδο κινδύνου, ένα plan B είναι απαραίτητο για την υλοποίηση ενός σχεδίου. Στην πορεία ίσως ανακαλύψετε ότι πρέπει να τροποποιήσετε τους στόχους σας. Δεν είναι κακό μην απογοητευτείτε, ενδεχομένως αυτό να σημαίνει ότι έχετε κατανοήσει πλήρως το περιβάλλον και τις ανάγκες του και είσαστε έτοιμοι να πετύχετε!

7. να σκέφτεστε κάθε απόφαση που λαμβάνετε κατά πόσο βοηθά τον στόχο σας.

Οι στόχοι είναι δύσκολοι, η επιτυχία όνειρο… τίποτα όμως δεν είναι ακατόρθωτο.

Μαρία Λιόντου
Μαρία Λιόντου

Πτυχιούχος Παντείου Πανεπιστημίου τμήμα οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης. Happy mommy, blogger @mommyjammi.gr, editor & crafter! Γεμάτη ιδέες, δημιουργική φαντασία, ανάγκη έκφρασης και αγάπη για τη ζωή. Η ζωή θέλει καφέ και κουβεντούλα, είναι το μότο μου!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.