10 μπαχαρικά-μυρωδικά που πρέπει να έχετε πάντοτε στην κουζίνα σας

Εάν είστε νέα νοικοκυρά ή μόλις έχετε ξεκινήσει να ασχολήστε με την μαγειρική, θα πρέπει να επενδύσετε λίγο επιπλέον χρόνο και χρήμα και να προμηθευτείτε με κάποια βασικά μπαχαρικά και μυρωδικά που θα δώσουν ξεχωριστή γεύση στα φαγητά σας! Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει για εσάς 10 από αυτά που εμείς θεωρούμε τα πιο βασικά μπαχαρικά και σας δίνουμε μερικές πληροφορίες και ιδέες ώστε να ξέρετε με ποια φαγητά να τα συνδυάσετε.

1) Πιπέρι σε κόκους
Το πιπέρι δεν αποτελεί τυχαία ένα από τα πιο βασικά υλικά της μαγειρικής, καθώς ταιριάζει με όλα τα φαγητά και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και στην ζαχαροπλαστική! Προτιμήστε να αγοράζετε κόκους πιπεριού είτε μαύρο είτε κόκκινο και σε έναν μύλο να τρίβετε κάθε φορά όσο χρειάζεστε, έτσι ώστε να μην χάνει ποτέ τα αρώματα του.

2) Πάπρικα
Η πάπρικα είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά, περιέχει καροτενοειδή, βιταμίνη Α και Ε και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να δώσετε γεύση στο κρέας, στο κοτόπουλο, τα ψάρια, στις πατάτες αλλά και να την χρησιμοποιείτε στις σάλτσες σας! Την πάπρικα μπορείτε να την βρείτε σε διάφορες παραλλαγές γλυκιά, καυτερή ή καπνιστή, επιλέξτε εσείς αυτήν που ταιριάζει στην μαγειρική σας

3) Ρίγανη
Η ριγανη είναι σίγουρα το πιο δημοφιλές μυρωδικό που χρησιμοποιείτε καθημερινά σχεδόν απο όλα τα σπίτια στην μαγειρική. η ρίγανη είναι πλούσια σε βιταμίνη C, Ε, Κ, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, κάλιο, νιασίνη, φώσφορο, σίδηρο, καθώς και σε β-καροτίνη και το υπέροχο άρωμα της ταιριάζει απόλυτα στο κρέας, σε σάλτσες και φυσικά σε σαλάτες!

4) Θυμάρι
Το θυμάρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην μαγειρική είτε φρέσκο είτε αποξηραμένο. Στη μαγειρική ταιριάζει απολύτα στα ψάρια, και στα κρεατικά ιδιαίτερα στο κυνήγι. Δοκιμάστε το επίσης και στις κόκκινες σάλτσες σας και μυρίστε όλη την μεσόγειο καθώς βράζει το φαγητό σας!

5) Δεντρολίβανο
Το δεντρολίβανο αποτελεί ένα εξαιρετικό καρύκευμα και φυσικό φάρμακο για πολλές χιλιετίες, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνη Β6. Το δεντρολίβανο χρησιμοποιείτε στην μαγειρική για να νοστιμήσει τις πατάτες φούρνου, το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

6) Δάφνη
Η δάφνη, είναι ένα μικρό δέντρο γνωστό από την αρχαιότητα. Τα φύλλα της χρησιμοποιούνται στην μαγειρική αλλά και στην ζαχαροπλαστική και η γεύση που προσδίδουν είναι πικρόγλυκη με νότες θυμαριού. Τα φύλλα της δάφνης μπορείτε να τα προσθέσετε σε σούπες, όσπρια ή μαγειρευτά!

7) Κάρυ
Ουσιαστικά το κάρυ δεν είναι ένα μπαχαρικό αλλά ένα μείγμα διάφορων μπαχαρικών. Το κάρυ λοιπόν περιέχει κουρκουμά, κόλιανδρο, κύμινο, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και πολλά άλλα. Ταιριάζει απόλυτα με τις πατάτες, το ρύζι, το κοτόπουλο και δίνει μια υπέροχη ιδιαίτερη γεύση στην φακή σας!

8) Μπούκοβο
Το μπούκοβο ή αλλιώς μεσογειακό τσίλι είναι ουσιαστικά αποξηραμένες νιφάδες πιπεριάς. Το μπούκοβο είναι συνήθως αρκετά καφτερό αλλά δίνει μια ξεχωριστή δυνατή γεύση στο κρέας και τις σούπες μας

9) Κύμινο
Το κύμινο είναι ένα μπαχαρικό που ιδιαίτερα στην αρχαιότητα χρησιμοποιούταν συνεχώς. Στις μέρες μας, αποτελεί δευτερεύον μπαχαρικό στο ντουλάπι μας και οι νέες νοικοκυρές σπάνια το χρησιμοποιούν. Δοκιμάστε το στο μείγμα του κιμά σας και στα φασόλια (γίγαντες)

Εσείς χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο υλικό που δεν έχουμε συμπεριλάβει στην λίστα μας;

Photocredit

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>