Μάθε τα πάντα για τα είδη των αρωμάτων

Διαβάζοντας πριν λίγο καιρό την συνέντευξη της SJP και όλα αυτά που είπε σχετικά με το προσωπικό στυλ και τα αρώματα, αποφασίσαμε στο SheLoves να κάνουμε μια σειρά άρθρων, που θα σας μάθουν όλα τα μυστικά των αρωμάτων. Το πως να διαλέγετε άρωμα, πως να το φοράτε σωστά κτλ.

Ας ξεκινήσουμε όμως με τα βασικά, δηλαδή τα είδη των αρωμάτων και πως να τα ξεχωρίσουμε σε σχέση με την ένταση και την απόδοση τους.

Eau de cologne
Είναι το πιο ελαφρύ είδος αρώματος. Περιέχει μόνο 3-5% αρωματικά συστατικά και ενώσεις. Το συναντούμε πιο συχνά σε αντρικά αρώματα και η διάρκεια του είναι απο 2-3 ώρες, ανάλογα με την επιδερμίδα σας.

Eau de toilette
Το είδος αυτό περιέχει 5-15% αρωματικά συστατικά και ενώσεις. Είναι αρκετά πιο έντονο σε σχέση με την προηγούμενη κατηγορία αλλά θα χρειαστεί και αυτό ανανέωση μετά απο 4-5 ώρες, ανάλογα με την επιδερμίδα σας

Eau de parfum
Περιέχει 10-20% αρωματικά συστατικά και ενώσεις και αποτελεί την πιο συχνή και διαδεδομένη κατηγορία αρώματος. Η διάρκεια τους είναι απο 6-8 ώρες και υπάρχει περίπτωση αν έχετε βάλει σωστά το άρωμα σας, στην διάρκεια αυτών των ωρών να σας δώσει και τελείως διαφορετικές νότες.

Parfum
Αυτή η μορφή αρώματος είναι η πιο έντονη και πυκνή. Συνήθως περιέχει 20-40% αρωματικά στοιχεία και ενώσεις, η διάρκεια του είναι μέχρι και 24 ώρες, και η ποσότητα που χρειάζεται να βάλετε είναι ελάχιστη.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.