Προετοιμάστε το σπίτι σας για τα κρύα

Μόλις μπήκε ο Δεκέμβριος και ευτυχώς φέτος η θερμοκρασία άργησε να πέσει, με αποτέλεσμα τα πρώτα κρύα να κάνουν την εμφάνιση τους πριν λίγες μέρες. Τώρα λοιπόν είναι η κατάλληλη εποχή να θωρακίσετε και να προετοιμάσετε το σπίτι σας για τον χειμώνα. Παρακάτω σας δίνουμε μερικές απλές κατευθύνσεις που θα βοηθήσουν ιδιαίτερα της νέες νοικοκυρές, να οργανωθούν.

Θέρμανση
Ένα απο τα σημαντικότερα πράγματα στην winter to do list σας, πρέπει να είναι η συντήρηση και ο έλεγχος όλων των πηγών θερμότητας στο σπίτι σας. Αν έχετε καλοριφέρ εξαερώστε τα σώματα και εάν διαθέτετε κλιματιστικό, προγραμματίστε έναν καθαρισμό ώστε να είστε σίγουροι ότι θα δουλεύουν όλα σωστά.

Απώλειες
Το δεύτερο που πρέπει να ελέγξετε είναι οι απώλειες θερμότητας. Δώστε προσοχή στα παράθυρα, τις μπαλκονόπορτες και την πόρτα εισόδου σας. Αν διαπιστώσετε ότι μπαίνει κρύος αέρας προμηθευτείτε ειδικές ταινίες και προσπαθήστε να μονώσετε όλα τα ανοίγματα. Αν για παράδειγμα οι μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα, δεν μπορούν να μονωθούν απόλυτα με τις ταινίες, μπορείτε να αγοράσετε λίγο πιο «βαριές» υφασμάτινες κουρτίνες, οι οποίες θα κόψουν τον αέρα. Ακόμη μην παραλείψετε να στρώσετε χαλιά σε διάφορα σημεία του σπιτιού, ώστε το πάτωμα σας να είναι πάντοτε ζεστό.

Υγρασία
Εάν το σπίτι σας έχει υγρασία, τότε το κρύο θα είναι πολύ πιο έντονο και θα ξυπνάτε πάντοτε νιώθοντας κουρασμένη. Προμηθευτείτε με έναν ηλεκτρικό αφυγραντήρα, προσπαθήστε να αερίζετε συχνά κατά την διάρκεια της ημέρας, ώστε να ανανεώνεται η ατμόσφαιρα του σπιτιού σας, μην μαγειρεύετε χωρίς αναμμένο απορροφητήρα, μην στεγνώνετε μέσα στο σπίτι τα ρούχα σας, και γενικά περιορίστε όσο γίνεται τους υδρατμούς.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.