Πως να κόψετε και να περιποιηθείτε τα νυχάκια του μωρού σας

Όλες οι μαμάδες τις πρώτες μέρες που επιστρέφουν στο σπίτι με το νεογέννητο τους, είναι πάντοτε πολύ προσεκτικές και διστακτικές σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την περιποίηση του μικρού τους, και ιδιαίτερα στο κόψιμο των νυχιών τους.

Η συχνή περιποίηση όμως των άκρων του μωρού σας είναι πολύ σημαντική και για λόγους υγιεινής, καθώς το μωρό σας βάζει συνεχώς τα χεράκια του στο στόμα του, αλλά και για λόγους ασφάλειας, για να αποφύγετε γρατσουνιές8 και εκδορές. Γι αυτό τον λόγο σας έχουμε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές, που σίγουρα θα σας βοηθήσουν και θα κάνουν την όλη διαδικασία λιγότερο αγχωτική.

Αρχικά επιλέξτε να κόψετε τα νυχάκια του μωρού σας την ώρα που κοιμάται, ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο ακίνητο και σταθερό.

Εάν φοβάστε να το επιχειρήσετε όταν κοιμάται επιλέξτε την ώρα μετά το βραδινό μπανάκι του, ώστε να έχει χαλαρώσει.

Επιλέξτε να αγοράσατε προϊόντα ειδικά για μωράκια. Στο εμπόριο κυκλοφορούν νυχοκόπτες, ψαλιδάκια και λίμες που είναι ειδικά σχεδιασμένα για νεογέννητα.

Κρατήστε σταθερά το χεράκι του μωρού σας και το δαχτυλάκι το οποίο θέλετε να τριμάρετε και αφού τραβήξετε προσεκτικά το δερματάκι ώστε να αποκαλυφθεί πλήρως το νύχι κόψτε όσο πιο ίσια γίνεται το νυχάκι του.

Αυτό ήταν! Τώρα πάμε στο επόμενο νυχάκι!

Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία περάστε τα εργαλεία που χρησιμοποιήσατε με καθαρό οινόπνευμα ώστε να καταπολεμήσετε τυχόν μικρόβια και αποθηκεύστε τα σε ένα στεγνό μέρος.
Για όλα τα παραπάνω και για κάθε συμβουλή που διαβάζετε, καλό είναι να πάρετε και την γνώμη του γιατρού σας.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.