Οργάνωση γάμου: Τα πρώτα βήματα & Οι πρώτες συζητήσεις

Μόλις είπες ΝΑΙ, στην πρόταση γάμου του αγαπημένου σου, και ήδη από την επόμενη μέρα άγχος σε πλημμυρίζει στη σκέψη του πως θα το οργανώσεις όλο αυτό. Πάρε μια βαθιά ανάσα γιατί με αυτό το άρθρο θα μπουν όλα σε μια σειρά! Φυσικά είναι πολύ νωρίς να αρχίσουν συζητήσεις για το νυφικό, το μακιγιάζ, το κουστούμι κτλ, πρέπει πρώτα να ξεκινήσεις από τα πιο βασικά.

Ανακοίνωση
Οργάνωσε ένα όμορφο οικογενειακό τραπέζι και κάλεσε τους γονείς σου και τους γονείς του αγαπημένου σου, ώστε να τους ανακοινώσετε μαζί τα ευχάριστα νέα. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνεις τους γονείς σας να καταλάβουν, από νωρίς ότι αυτός ο γάμος και η προετοιμασία του είναι κάτι που σας αφορά σαν ζευγάρι και θέλετε να ζήσετε την κάθε στιγμή του.

Στυλ του Γάμου
Συνήθως εμείς οι γυναίκες ξέρουμε πως θέλουμε να είναι ο γάμος των ονείρων μας. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τους άντρες. Γι αυτό καλό θα ήταν να μοιραστείς τις σκέψεις και τα όνειρα σου, για εκείνη την μέρα, με τον άνθρωπο σου, ώστε να τον ξεκλειδώσεις και να μοιραστεί και εκείνος μαζί σου τις επιθυμίες ή τους προβληματισμούς του. Συζητήστε για το πόσο κλειστό ή ανοιχτό γάμο θέλετε, το ύφος, τον στολισμό, την δεξίωση και την φωτογράφηση. Δεν χρειάζεται να πάρετε συγκεκριμένες αποφάσεις. Αυτή είναι απλά μια συζήτηση ώστε να οριοθετήσετε μεταξύ σας κάποια βασικά πράγματα.

Τοποθεσία – Ημερομηνία
Ένα επίσης βασικό θέμα στο οποίο πρέπει να καταλήξετε, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες προετοιμασίας είναι η τοποθεσία και η ημερομηνία. Το πού θα γίνει δηλαδή ο γάμος σας, και πότε. Υπάρχουν ζευγάρια που θεωρούν πιο σημαντική την εκκλησία, που θα παντρευτούν, οπότε είναι πιο διαλλακτικοί στο θέμα της ημερομηνίας, και άλλα ζευγάρια που προτιμούν να παντρευτούν σε μια ημερομηνία που σημαίνει κάτι γι αυτούς, και δεν τους ενδιαφέρει το μέρος. Συζήτησε λοιπόν με τον αγαπημένο σου και βάλτε σε προτεραιότητα ένα από τα δύο, την ημερομηνία ή το μέρος, ώστε να ξέρετε πως να κινηθείτε και ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας.

Budget
Η τελευταία και πιο άχαρη συζήτηση που πρέπει να γίνει, είναι αυτή των οικονομικών και του budget που μπορείτε να διαθέσετε για τον γάμο σας. Ενώ ο καθορισμός ενός προϋπολογισμού ακούγεται λίγο άχαρος σε τέτοιες στιγμές, εντούτοις θα σας βοηθήσει, να ζυγίσετε σωστά τις προτεραιότητες σας. Αποφασίστε λοιπόν ποιο είναι το ποσό που μπορείτε να συγκεντρώσετε, χωρίς να μπείτε σε λεπτομέρειες και χωρίς να γίνετε συγκεκριμένοι (x ποσό για το νυφικό), όλα αυτά θα τα αποφασίσετε από κοινού στην πορεία.

Προσπαθήστε να ευχαριστηθείτε όλη την διαδικασία της προετοιμασίας, ακόμη και εάν κάποιες στιγμές σας γεμίσεις με άγχος, χαμογελάστε… Η πιο όμορφη περίοδος της ζωής σας ξεκινά!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.